Wie lang twijfelt, kiest niet altijd het beste.

Twijfelen over je volgende stap na je opleiding Finance & Control of Accountancy is heel normaal.

  • Hoe zien de functies eruit in de praktijk en welke richting wil ik op?
  • Hoe kan ik me ontwikkelen? En hoe pas ik mijn kennis toe in de praktijk?
  • Past een vaste baan beter bij me, of toch detachering?

Niet alleen jij hebt twijfels over wat er het beste voor jou is, na je studie Finance & Control, Accountancy of Bedrijfskunde. Ook onze meer dan 100 Finance Professionals die (ooit) gestart zijn aan het YAP programma hadden deze twijfels. Wij vroegen een aantal van hen te vertellen over de meest voorkomende twijfels die je hebt tijdens het afronden van je studie. Je studie was een startpunt en nu is het tijd om de stap van een student naar een Young Professional te maken en je vleugels uit te slaan. 

Sterker nog, wat denk je van een vliegende start als Young Agium Professional? Ook collega's Stefan Huijsman en Jeroen Hols hadden twijfels, voornamelijk over hun verdere ontwikkeling na hun Master Business Administration en Master Accounting & Control.

Zouden ze in het diepe worden gegooid? Welke kennis konden ze direct in de praktijk toepassen en welke konden zij daarnaast verder ontwikkelen?

We gingen in gesprek met ze.

Het geeft mij persoonlijk ontzettend veel voldoening om het uiterste uit mijzelf te halen en hiervoor wil ik mijzelf continu ontwikkelen. In mijn leven denk ik vaak na over wat mijn ambitie is, waar wil ik staan als ik straks 40/50 jaar ben. Om dit te behalen moet ik elk jaar stappen zetten. Zo probeer ik voor mijzelf elk jaar een doel te stellen en hier werk ik dan het hele jaar naartoe, trapt Stefan Huijsman direct af.

Wanneer dit doel is bereikt, kijk ik direct verder naar mijn volgende stap en mijn volgende doel om dan uiteindelijk bij mijn eigen ‘uiteindelijke’ levensdoel te komen (voor zover ik dat weet). Dit doel kun je alleen maar bereiken door je continu te blijven ontwikkelen en altijd weer vooruit te denken naar je volgende doel, vult Stefan aan.

Jouw ontwikkeling staat hoog in het vaandel

Agium vindt het belangrijk dat de professionals de ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen. 

De ambitiemanager zorgt dat je ambitie in goede banen wordt geleid. Zo ga je samen een talentplan ontwikkelen waarin je beschrijft wat je doelstellingen zijn en hoe je jezelf gaat ontwikkelen om deze doelstellingen te halen.

Aan de hand van jouw ambities zorgt Agium ervoor dat je op een opdracht komt waar jij je ambities realiseert en het verschil maakt.

Wat doet Agium om jou als Finance Trainee in de ontwikkeling te ondersteunen?

Bij Agium krijg je een persoonlijke ambitiemanager toegewezen, zoals Jeroen al zei. Deze stelt jou vragen als:

  • Wat is jouw ambitie?
  • Waar wil je staan over een jaar?
  • Welke functie wil je beoefenen over vijf jaar?

Het is erg handig om over deze vragen na te denken, want op deze manier komen je uiteindelijke hoofddoel en je tussendoelen vanzelf naar boven. De ambitiemanager denkt met je mee en probeert samen met jou een soort stappenplan op te stellen om jou te leiden naar jouw uiteindelijke hoofddoel, gaat Stefan Huijsman verder.

Het woord 'ambities' vond ik altijd maar zweverig

Ik was meer van de mentaliteit “ik leef mijn leven, ik zie wel hoe het loopt en ik maak de keuzes wel wanneer ik ze moet maken”. Nu ik een ambitiemanager heb die je eigenlijk dwingt na te denken over deze vragen merk ik dat ik mijn leven er een stuk beter op kan inrichten. Door regelmatig na te denken over de doelen die je wilt behalen, merk ik dat ik er bewuster mee omga en dan ook daadwerkelijk stappen maak om deze doelen te halen. Zo krijgt elke professional een ambitiemanager toegewezen en dat is enorm fijn in je eerste jaar werken na je studie.

Hoe ervaar je de intensieve begeleiding?

Ik heb toevallig onlangs een nieuwe ambitiemanager gekregen. Ik heb hier nu een eerste oriëntatiegesprek mee gehad. Ik merkte meteen dat we erg op één lijn lagen en dat hij mij goed kan ondersteunen in de fase waarin ik nu ben, gaat Stefan Huijsman verder.

Hij vertelde mij hoe hij is gekomen tot de plek waar hij nu is en ik merkte dat ik zelf een soortgelijke ontwikkeling heb doorgemaakt/aan het doormaken ben. Het is ook erg fijn dat veel mensen binnen Agium een financiële achtergrond hebben - ongeacht op welke positie ze zitten. Op deze manier kun je makkelijk aangeven waar je mee zit op je opdracht en herkennen de ambitiemanagers vaak de situatie.

Ik herken veel eerdere situaties tijdens mijn opdrachten waarin ik, tijdens de ambitiegesprekken, heb aangegeven een bepaalde stap te willen maken. Ik merk dat ik deze stap ook veel bewuster zet wanneer de gesprekken met je ambitiemanager nog goed in je hoofd zitten.

Het belang van een ambitiemanager

Jeroen Hols vult aan: Voor mij is een ambitiemanager het belangrijkste. Als ik terugkijk in de 1,5 jaar dat ik bij Agium ben, is mijn ambitiemanager het meest waardevol geweest voor mijn ontwikkeling. Alles wat te maken heeft met mijn ontwikkeling bespreek ik met mijn ambitiemanager.

De professionals hebben de ruimte om trainingen, cursussen en studies te volgen om hun eigen ambities waar te maken.

Zelf weet je wel welke richting je op wilt, alleen weet je niet hoe je dat doet. Mijn ambitiemanager heeft ervoor gezorgd dat ik bewust ben van welke paden ik moet bewandelen om mijn doelen te bereiken. Het talentplan heeft hier een heel grote bijdrage in!

Hoe ziet een Talentplan eruit?

In je talentplan beschrijf je jouw doelen die je wilt behalen in een aantal categorieën. Je beschrijft eerst waar je wilt staan over drie tot vijf jaar. Daarna vul je in waar je wilt staan over één jaar. Om dit te behalen, moet je bepaalde stappen maken en bepaalde competenties ontwikkelen. Je geeft aan welke concrete stappen je wilt maken, zoals je communicatie skills verbeteren of je kennis in project control verbreden. Het behalen van deze stappen leidt er uiteindelijk toe dat je de hoofddoelen ook behaalt. Ook zijn er een aantal kerncompetenties van Agium, hieruit kies je er vier, waarbij je aangeeft hoe jij deze competentie bij jezelf ziet.

Als laatste volgen wij bij Agium de theorie dat iedereen een eigen uniek talent heeft. Dit talent ontdek je binnen Agium en zet je zo goed als altijd in om al jouw doelen te behalen.

Hoe beleef je dit in de praktijk?

Over het algemeen prettig. In het begin merk je dat je het ziet als een soort huiswerk opdracht - je moet voor je gevoel een hoop vragen beantwoorden en dingen invullen. Uiteindelijk merkte ik dat, wanneer ik ermee bezig was, dat ik ook echt serieus nadacht over de vragen die ik moest invullen en het niet zomaar afraffelde.

Ook nadat ik de vragen had ingestuurd, bleven de vragen wel in mijn hoofd hangen en merkte ik dat ik er bewust mee omging en ook naar ging leven. Ik merk dat mij dit erg helpt, want ik kan ook ergens snel genoegen mee nemen, maar door na te blijven denken over je doelen, ga je er ook sneller wat mee doen.

Finance Traineeship

Waar bestaat het Traineeship uit?

Het YAP Academy is het talentenprogramma van Agium, beste werkgever 2019-2020. En één van de 50 meest vitale bedrijven in Nederland, waardoor we zijn bekroond met het keurmerk 'Vitaal Bedrijf 2019'.

En daarnaast opdrachten voor topwerkgevers in een wervelend werkjaar? Kies voor een traineeship vol energie en vol leuke events en gezamenlijke activiteiten.

Hoe wordt het Finance Traineeship ervaren?

Je leert in een korte periode de verschillende processen van een bedrijf. Je leert hoe je hier mee moet omgaan en hoe ze aan elkaar gelinkt zijn. Dit verandert in een korte tijd je manier van denken t.o.v. bepaalde processen. Wanneer je dit onder de knie hebt kan je vervolgstappen maken door te kijken waar waarde toegevoegd kan worden.

Dit is wat een opdrachtgever waardeert, wanneer je ze verrast met iets positiefs. Denk aan het automatiseren van processen, denk het weghalen van onnodige werkzaamheden in een proces, dit kan van alles zijn.

Dus wil jij na je hbo of wo opleiding een vliegende start? Een waardevol traject met persoonlijke ontwikkeling, coaching, intervisie en loopbaanbegeleiding? Dan kunnen we je dit Traineeship zeker aanraden!

Ben jij een Agium'er?
Ga jij het verschil maken?

Meer informatie? Bel of app me!