Wat was voor jou de reden voor jou om voor de financiële detachering te kiezen?

Toen ik klaar was met mijn master, wilde ik met name op korte termijn veel ervaring op doen. Daarom heb ik bewust voor interim werk gekozen, zodat ik verschillende opdrachten kon vervullen bij verschillende werkgevers/branches. Hierdoor kun je je snel opwerken middels het vervullen van verschillende activiteiten en het snel ervaring kunnen op doen door de verschillende branches waar je in zit, de verschillende systemen waarmee je werkt maar ook de verschillende collega’s en type mensen waar je mee te maken krijgt.

Is het zoals je had verwacht?

Zeker, dit is in positieve zin tot nu toe. In korte tijd heb ik veel gezien en veel geleerd. Hierbij kun je denken aan opleiding, soft skills, zoals het omgaan met verschillende type mensen, maar ook de verschillende systemen waarmee ik te maken heb gekregen en de verschillende werkwijzen. Zodra je het vertrouwen hebt gekregen op een bepaalde opdracht (wat normaal alleen kan als externe in zo’n korte tijd, je draait vanaf dag één feitelijk al mee) heb je veel vrijheid en verantwoordelijkheden op de opdracht. Dit is heel leerzaam en zorgt voor een snelle groei.

Wat is de meerwaarde van de financiële detachering?

Door het zien van steeds een nieuwe omgeving is het erg leerzaam en goed voor je eigen ontwikkeling. Daarnaast wordt er steeds iets extra’s van je verwacht op opdrachten waardoor je je zelf steeds dient te bewijzen. Voor iemand zoals ik die uitdaging nodig heeft, is dit een perfecte omgeving.

Eveneens wordt er verwacht dat je je steeds aanpast aan het bedrijf en de omgeving. Dit is erg leerzaam, waardoor je steeds makkelijker met mensen overweg kan (in elke laag van de organisatie). Binnen detachering wordt er verwacht dat je er vanaf dag één staat: hierdoor ontstaat er een steile leercurve, je hebt wat minder tijd om het bedrijf te ontdekken, maar je draait direct mee. Je leert dus feitelijk vanaf dag één al om jezelf te ontwikkelen.

Hoe zit het met je ontwikkeling?

Mijn ontwikkeling staat nu vooral in het teken van mijn RC opleiding; andere ontwikkelingen daarnaast staan nu op een laag pitje. Dit werd vanaf het begin goed ontvangen. Men staat volledig open om mij eerst de RC af te laten ronden, alvorens ik verder ga kijken naar andere ontwikkelingen.
Zijn er nog andere rollen die je in de toekomst wilt doen? 

Een functie met iets meer leidinggevende aspecten hierin, zodat ik ook op dit vlak ervaring op kan doen. Ik heb momenteel veel ruimte gekregen om mijn kennis qua opleiding uit te breiden en hierdoor mijn basiskennis verder uit te bouwen (mede door de opdrachten die ik heb vervuld). Nu is het dus zaak om de soft skills ook te blijven ontwikkelen.

Dit klinkt bijna perfect, zijn er ook nog nadelen aan de financiële detachering?

Je hebt niet altijd invloed op waar je terechtkomt. Daarnaast weet je niet altijd wat er verwacht wordt of wat je kunt verwachten. Voor mij zie ik dit evengoed ook als een uitdaging. Normaalgesproken heb je binnen Agium echter voldoende inspraak in waar je terechtkomt - de verwachting omtrent het bedrijf en de organisatie wordt zo goed mogelijk afgedekt.

Voel jij je onderdeel van Agium wanneer je op een opdracht zit? 

Absoluut! Ondanks dat ik niet dagelijks met Agium in contact sta, heb ik regelmatig contact met mijn businessmanager, ambitiemanager en met andere collega’s tijdens de (offline/online) events die Agium regelmatig organiseert. Uiteraard ben je hier zelf ook deels voor verantwoordelijk, maar er wordt meer dan voldoende gedaan om dit vanuit Agium te stimuleren.

Verder in gesprek over de financiële detachering?

In deze video beantwoorden Michael en collega Femke de meest gestelde vragen die onze Recruiters hebben ontvangen. Hadden zij bijvoorbeeld twijfels voordat ze de stap maakte naar de financiële detachering? En hoe ziet hun huidige opdracht eruit? Dit en veel meer!

Ook vertellen ze meer over de persoonlijke ontwikkeling die ze doormaken binnen Agium.

Veel kijkplezier!

Waar liggen jouw kansen?