Zeg Jorrit, bij Agium staat het Talent centraal. Hoe manage jij je talent?

Kijk altijd naar wat je goed kan, dat is de basis. Uiteraard moet je altijd werken aan je mindere punten maar ik vind dat men wel vanuit zijn kracht moet werken. Als iedereen doet wat hij goed kan, wordt het potentieel maximaal benut. Niet alleen ik heb er wat aan als ik vanuit mijn kracht werk, mijn collega’s profiteren ook. Net als dat ik profiteer van de talenten van mijn collega’s.

Wat inspireert je?

Ik raak geïnspireerd door op het oog onmogelijke uitdagingen. Het geeft een geweldige kick als je iets voor elkaar krijgt, waar op voorhand vooral scepsis regeerde. Ook ben ik altijd op zoek naar kleine verbeteringen of vooruitgang, vaak gestimuleerd vanuit een luie gedachte. Kan iets ook makkelijker? Kan iets ook korter? Efficiëntie is altijd een drijfveer.

Hoe zie jij Agium als organisatie? En jouw eigen rol hierin?

Agium is een organisatie die altijd vanuit een eigen filosofie opereert. Men wil graag uniform iets uitstralen en durft trots te zijn op behaalde resultaten. Mijn eigen rol hierin is dat ik Agium denk te versterken met mijn kwaliteiten, maar dat Agium mij helpt bij mijn persoonlijke ontwikkeling. Dit is een proces wat zich kan blijven herhalen.

Wat zijn de laatste trends binnen jouw vakgebied?

Een van de belangrijkste, waar Agium ook al druk mee in de weer is, is uiteraard robotisering. Repeterende taken dienen geautomatiseerd te worden. Op deze manier komt er meer tijd vrij voor uitdagende taken en vraagstukken.

 

Hoe zou je het Agium DNA omschrijven?

Het Agium DNA is in mijn ogen dat men samen tot de beste resultaten komt. Voor een detacheringsbureau is er een relatief hoge verbondenheid onder de werknemers. Niet alleen toont men altijd interesse, ook onthoud men het en blijven ze op de hoogte.

Ondanks dat bijna iedereen afzonderlijk werkt, blijft er toch een collegiale verbondenheid voelbaar. Het is mooi om te zien hoe verbonden mensen zich voelen met een bedrijf waar je eigenlijk nauwelijks bent of werkzaamheden voor verricht.

Wat zijn je drijfveren in je dagelijkse werkzaamheden?

Ik probeer efficiënt met de omgeving om te gaan. Zowel qua ruimte als tijd. Thuis heb ik minder schermen tot mijn beschikking, maar word ik minder snel gestoord. Ideaal dus om snel de administratie bij te werken.

Op kantoor kan er snel geschakeld worden en kunnen er snel stappen gemaakt worden in de verdiepende projecten.

Wat zijn de belangrijkste factoren hierin?

Een duidelijke planning. Zo blijven er geen taken liggen, en creëer ik tijd om andere dingen te doen.

Wat is tot nu toe het grootste probleem waar tegenaan bent gelopen? En het grootste succes? En hoe ging je daarmee om of welke rol had Agium hierin?

Toen een collega uitviel tijdens mijn opdracht, en mij gevraagd werd te verlengen, heb ik lang getwijfeld. Het werk zelf was vrij eentonig en ondanks dat ik het prima naar mijn zin had, had ik toch sterk de behoefte om wat anders te doen.

Samen met mijn ambitiemanager hebben we toen een plan opgesteld om aan te bieden aan de opdrachtgever. De opdrachtgever had een vervanger voor de zieke collega, Agium had een verlenging te pakken en ik kon me bezigheden met uitdagendere en verdiepende taken.

Dit begon als een probleem omdat ik me bezwaard voelde om de verlenging af te wijzen maar uiteindelijk werd dit een succes omdat ik samen met sales en ambitiemanagement een mooi voorstel kon doen.

Op welke resultaten mik je?

Toen ik begon wist ik nog totaal niet welke richting ik op wilde. Langzaam maar zeker wordt mijn pad steeds duidelijker. Ik volg cursussen om me te ontwikkelen en probeer op opdracht zoveel mogelijk ervaring op te doen.

Wat levert het op voor je vak? En voor Agium?

Ik ben nog jong en alles staat nu in het teken van stappen maken en ervaring opdoen. Ik kan niet gelijk beginnen met mijn droomopdracht maar ik probeer daar naartoe te werken. Agium faciliteert deels deze ontwikkeling, en profiteert uiteraard ook van de stappen die ik zet. Persoonlijk hou ik er veel aan over omdat ik steeds dichter kom bij een opdracht die echt past bij wie ik ben, en wat ik wil doen.

Wat biedt Agium jou?

Behalve dat ik natuurlijk gewoon een baan heb, waarmee ik zorg dat de huur betaald wordt, zijn er bij Agium veel kansen tot opleiding en ontwikkeling. Dat is fijn voor een jong iemand, die nooit precies heeft geweten wat hij wil doen, maar wel altijd graag iets nieuws wil leren.

Waar ben je trots op als werknemer van Agium?

Het is mooi om te zien hoe verbonden mensen zich voelen met een bedrijf waar je eigenlijk nauwelijks bent of werkzaamheden voor verricht.

Wat vindt je van de opleidings- en groeimogelijkheden?

Ik heb het Yap-programma afgerond. Dit was een leuke manier om in een klassikale vorm te beginnen bij Agium. Je kon regelmatig bijpraten met mede-cursisten en kreeg verschillende cursussen aangeboden. Nu voor het eerst maak ik gebruik van het uitgebreide opleidingsprogramma. Samen met ambitiemanagement hebben we een aantal passende cursussen gevonden die ik ga volgen. Zoals al eerder aangegeven ben ik alleen maar blij met de mogelijkheden om me te verdiepen.

Hoe zou je de sfeer binnen Agium omschrijven?

Erg gemoedelijk en geïnteresseerd. Bij binnenkomst op evenementen wordt er altijd interesse getoond, en dat straalt veel warmte uit.

Waarin is Agium onderscheidend?

Dat het niet stopt bij het plaatsen van een professional. De begeleiding is er altijd. Daarnaast wordt er duidelijk gekeken waar iemand nu staat, en waar iemand naartoe wil. En die stip op de horizon is altijd het uitgangspunt.