Welke vragen zou jij aan een Agium’er stellen als je zelf geen Agium’er was?

Ha, wat leuk, jeetje, even denken..
  • Wat maakt dat je zo positief bent wanneer jij praat over het werk?
  • Wat doet Agium dan anders dan andere werkgevers?
  • Hebben zij nog mensen nodig?

Je staat al te springen om deze vragen zelf te beantwoorden, maar daar komen we zo later nog even op terug. Hoe manage jij je talent?

Talentmanagement spreekt mij erg aan, daarentegen merk ik dat het in praktijk soms lastig is dit concreet te maken en het handen en voeten te geven. Persoonlijk ben ik gesteld op de kern van: Laat mensen zich bewijzen in het dagelijkse werk. Focus op hun sterke punten en geef ze de kans om verder te groeien via bredere en wisselende functies.

Hoe ga je hier zelf mee om?

Ik bewerkstellig dit door toegevoegde waarde te leveren, gevraagd, maar vooral ook ongevraagd, voor de opdrachtgever waar ik op dat moment actief ben. Op die manier zet ik mijn talent in om te voorzien in de klantvraag. Een ontwikkeling in soort opdracht, maar zeker ook bijkomende verantwoordelijkheden en diepgang, is de resultante. Wees zuinig op jouw talent, maar zet het gul in.

Dat is een inspirerende laatste zin. Wat inspireert jou?

Positieve feedback van klanten! Het feit dat je klanten/opdrachtgevers professioneel en deskundig advies kan geven in een bepaald gebied van management, organisatie of wetenschap. Ik krijg er energie van om, op financieel gebied, van ‘niets’, ‘iets’ te maken.

Daarnaast kan ik zeer geïnspireerd raken van het bijwonen van bijvoorbeeld board meetings. De snelheid, de manier van communicatie, het respect, de strategie en het type besluitvorming; daar word ik blij van!

Hoe zie je Agium als organisatie?

Ik zie Agium als een energieke organisatie met veel aandacht voor de mens. Het realiseren van persoonlijke ambities van medewerkers dat centraal staat. Hier wordt oprecht veel aandacht aan besteed; dit motto wordt veelvuldig uitgedragen.

Agium is een goede werkgever, zowel primair als secundair. Secundair is in dit verband de zeer informele omgang met eenieder, zowel met directie als met directe collega’s. Het is een organisatie waarin ik mij zeer prettig voel en waarin je volledig jezelf kunt zijn.

De kantoren in zowel Delft als Breda zijn plekken waar ik graag kom! Ik kan op een goede en gezonde manier een bijdrage leveren aan bijvoorbeeld coaching en begeleiding van jongere collega professionals.

Agium is inderdaad doorgegroeid naar een tweede vestiging in Breda. Waar staat Agium in 2021?

Daarvoor hebben wij de spreekwoordelijke ‘Foto van de Toekomst’. Harde mijlpalen als aantallen FTE, te realiseren/ambiëren omzet, te realiseren marge etc. zijn hier onderdeel van. Maar minstens zo belangrijk, zo niet belangrijker, zijn softere mijlpalen als medewerker- en klanttevredenheid, hoe voorzien we in het realiseren van de ambities van Agium professionals, hoe vergroten we onze impact zowel intern als extern op klantgebied etc.

Ramon, wat zijn de laatste trends binnen jouw vakgebied?

Termen als rolling forecast, continuous improvement, agile, RPA (robotisering) en scrum zijn trends waar je als finance professional niet omheen kan. Agium neemt hierin het voortouw met de masterclasses en trainingen die maandelijks plaatsvinden.

Hoe zou je hierbij het Agium DNA omschrijven?

Een Agium professional is open, transparant, pro-actief, representatief, zelfstandig, maar tegelijkertijd teamplayer, tikkeltje extravert en dus welbespraakt en tot slot leergierig! Daarbij ben je altijd op zoek naar de juiste oplossing en heb je humor!

Gezien jouw staat van dienst binnen Agium, kunnen we wel beamen over dat jij het DNA beschikt. Hoe ziet bijvoorbeeld jouw werkdag er uit?

Na een autoritje met Radio 538, ben ik meestal rond de klok van 8.00 uur op kantoor. Een lekkere bak koffie is de 1e score van de dag met een social talk op de werkvloer.

Er bestaat voor mij niet echt iets als een ‘gemiddelde’ werkdag. De variatie zit in alles: de klant, de locatie, de mensen die je ontmoet, het vraagstuk van de klant, etc. Dat betekent bijvoorbeeld dat je de ene dag een intensieve kennissessie begeleidt bij de klant op locatie en de reistijd gebruikt om de noodzakelijke telefoontjes af te wikkelen met klanten en collega’s. De andere dag zou het zomaar kunnen dat je de resultaten van een workshop thuis uitwerkt en aanstaande meetings voorbereidt.

Omdat je vaak met meerdere aspecten tegelijkertijd bezig bent, is het belangrijk om snel te kunnen schakelen en vraagstukken te structureren. Je krijgt doorgaans niet veel tijd om te bepalen welke aspecten van een gesprek of document essentieel zijn en hoe die passen in het vraagstuk van een klant. Daarnaast moet je je goed bewust zijn van de omgeving waarin je een opdracht uitvoert en welke belangen daarin een rol spelen. Dat is voor mij ook vaak een continue proces, omdat belangen veranderen naarmate een opdracht vordert.

Wat zijn je drijfveren hierin?

De afwisseling! Jezelf gemakkelijk door een organisatie kunnen bewegen, snel tot de kern van een vraagstuk kunnen komen door onder andere goed te luisteren en kritische vragen te kunnen stellen en een zelfstandige aanpak in combinatie met goede en frequente communicatie met opdrachtgever.

Wat is tot nu toe het grootste probleem waar je tegenaan bent gelopen? En het grootste succes? En hoe ging je daarmee om of welke rol had Agium hierin?

Een probleem zou ik het niet willen noemen. Back in the days, oktober 2010, ben ik bij Agium aan de slag gegaan en direct ingestroomd in de rol van business controller bij een huidige corporate klant van Agium. Aanvankelijk vond ik voor mijn idee onvoldoende uitdaging in deze rol. Na een week of drie heb ik dit bij zowel de klant als intern bij Agium bespreekbaar gemaakt. Dit ‘probleem’ is meer dan goed gekomen.

Uiteindelijk ben ik zes jaar (!!) aan de slag geweest binnen deze corporate en heb ik meerdere uitdagende tot zeer uitdagende rollen mogen vervullen. Dit is dan ook tegelijkertijd mijn grootste succes!

Je stroomt in als business controller van een business unit en vijf jaar later mag je een team van controllers aansturen ten tijde van een bedrijfsovername/fusie. Hierbij vindt wezenlijke besluitvorming plaats op basis van jouw output en toelichting.

Op welke resultaten mik je? En verschillen deze met toen je hiermee begon?

Een goede invulling van de klantvraag met nét dat stukje extra! Dit is niet veranderd in de loop van de jaren.

Wat levert dat op voor je vak? 

De ervaringen die je opdoet in de verscheidenheid aan branches en rollen zijn een plus voor jouw eigen kennisniveau. Je raakt breed georiënteerd waarbij de basis, Finance & Control skills, steeds verder wordt uitgediept.

En voor Agium?

Voor Agium levert het een gemotiveerde medewerker op en dat zou, wat mij betreft, altijd het streven moeten zijn. Een meer dan tevreden klant die Agium de volgende keer weer weet te vinden als het om tijdelijke invulling van posities en/of projecten gaat.

Fijn om je enthousiasme, professionaliteit en je drijfveren te mogen delen! Ik zou nog terugkomen op de eerste vraag die ik stelde. Vertel Ramon, wat biedt Agium jou?

Een fijne werkgever met een persoonlijke ‘touch’. Agium voorziet in mooie opdrachten bij dito opdrachtgevers. Agium biedt mij de mogelijkheid mijzelf te ontwikkelen als professional, mijzelf bezig te houden met meer dan alleen ‘de opdracht’, een inspirerende thuisbasis op de kantoren Delft en Breda en dat alles in een prettige cultuur met fijne mensen.

Waar ben je trots op als werknemer van Agium?

De transitie die we de afgelopen jaren hebben bewerkstelligd met z’n allen. Van een kleine detacheerder (+/- 14FTE anno 2010) met een thuisbasis in een riante jaren 30 woning te Pijnacker, naar een heel serieuze speler in consultancy- en interim land die we vandaag de dag zijn met vestigingen in zowel Delft als Breda (+/- 180FTE). En uiteraard de Agium Tribe(s)!

Wat vind je van de opleidings- en groeimogelijkheden?

Dit is één van de onderwerpen waaraan momenteel hard aan wordt gewerkt vanuit intern Ambitiemanagement. Het huidige aanbod van opleidingsmogelijkheden is breed met vooralsnog de primaire focus op de trainees, junior, medior en beginnend senior professionals. Het feit dat wordt onderkend dat het aanbod wat afvlakt naarmate de werkervaring stijgt, is kenmerkend voor Agium. Altijd vooruitgang en het beste nastreven! Een gelieerd bureau is aangelijnd bij Agium – in hetzelfde pand - om het opleidingsaanbod nóg meer vorm te geven.

Groei heb je in eigen hand. Naar gelang prestatie(s), inzet, zichtbaarheid en pro-activiteit word je beloond.

Hoe zou je de sfeer binnen Agium omschrijven?

Ontspannen, open, inspirerend, laagdrempelig. Een sfeer waar zowel ruimte is voor de persoonlijke benadering als ruimte voor een goedlachse anekdote!

Waarin is Agium onderscheidend?

Aandacht voor de mens en zeer informele omgang op de werkvloer met altijd in het achterhoofd ‘het realiseren van ambities’. Daarnaast worden geregeld leuke activiteiten geïnitieerd buiten het werk om! En de persoonlijke band die ik met meerdere collega’s heb, is zeer waardevol!

Ben jij eigenlijk ook een Agium'er? Een Senior Finance Professional die het verschil wilt maken vanuit een kennisorganisatie bij prachtige opdrachtgevers?

Laat je gegevens achter en wie weet tot snel!

Laat je gegevens achter

Agium respecteert jouw privacy. 4 weken na afloop van de sollicitatieprocedure worden – indien gewenst - je gegevens geanonimiseerd. Meer info lees je in ons privacystatement.