De Planning & Control cyclus en het Rapportage & Analyse proces kent bij veel organisaties nog onnodig veel handmatige en foutgevoelige werkzaamheden. Met de combinatie van Power Apps en Power BI zijn deze processen veel robuuster en eenvoudiger te automatiseren. Ook kunnen processen gebruiksvriendelijker worden ingericht.

Power Apps is een no-code / low-code applicatie ontwikkelomgeving waarin professionals die geen IT achtergrond hebben en geen programmeertalen beheersen, toch applicaties kunnen ontwikkelen. Een forecast app is daarvan een heel goed voorbeeld. Tijdens dit webinar wordt getoond worden dat in zijn werk gaat. 

De uitkomst is een app die kan worden ingezet om vanuit de business, verwachtingen voor de toekomst op te halen. Informatie die zo wordt gegenereerd, wordt doorgegeven aan Power BI, zodat het forecast dashboard wordt bijgewerkt op basis van nieuwe input.

Een krachtige nieuwe toevoeging in Power BI is dat het mogelijk is om een Power App als custom visual te tonen op een dashboard. Zodat er interactie met gebruikers van het forecast dashboard kan worden ingeregeld: een gebruiker kan op het forecast dashboard aangeven welke resources naar verwachting nodig zijn en direct zien hoe dit doorwerkt in de forecast en of het nog binnen budget past.

Wat weet je na dit webinar:

  • Je krijgt een korte introductie in PowerBI, zodat je een goed beeld krijgt wat PowerBI  is.
  • We demonstreren je live hoe je brondatabases koppelt, hoe je een (beknopt) datamodel opzet voor analyse doeleinden en hoe je een dasboard met visuals creëert
  • Je leert hoe je zelf vanuit PowerBI op basis van beschikbare dasboards kunt analyseren
  • Je leert hoe je PowerApps kunt inzetten

Het belangrijkste is dat je gaat ervaren hoe snel en relatief eenvoudig je tot goede resultaten en inzichten komt en dat een Dashboard je veel meer inzicht en flexibiliteit geeft dan traditionele rapportages

Programma

  • Power BI aansluiten op een bron
  • Power BI datamodel voor forecast versus actuals analyses
  • Forecast dashboard in Power BI
  • Toevoegen Power Apps visual op Power BI dashboard
  • Maken Forecast App in Power Apps waarin gebruiker forecast kan bewerken
  • Demonstratie eindresultaat

Trainers

Wim Verheij -Directeur/ Partner Agium Digital- heeft tientallen organisaties geholpen bij het introduceren en verder uitbouwen van RPA en hebben vele robots gebouwd. Wim (voorheen o.a. KPMG, Finace en Centric) neemt je mee vanuit zijn dagelijkse praktijk, graag mee op deze digitale ontdekkingsreis.

Marnix Jansen heeft bedrijfskunde gestudeerd en is zijn werkzame leven begonnen als Consultant bij PriceWaterhouseCoopers. Vervolgens is Marnix als Register Controller bij veel verschillende organisaties verantwoordelijkheid geweest voor het produceren en presenteren van Management Informatie. Daarbij is hij een early adopter van Power Query en Power Pivot geweest en werkt met Power BI sinds het ontstaan ervan.

Marnix heeft zijn eigen bedrijf en werkt nauw samen met Agium bij het ondersteunen van organisaties op het gebied van het verkrijgen van inzicht in hun business met behulp van Power BI en Power Apps.

Voor wie is dit interessant

Directeuren, Managers en Professional werkzaam in Finance & Control die verantwoordelijk en/of betrokken zijn bij rapportages, analyses, budgetting en forecasting. 

Benodigde kennis

Er is geen specifieke voorafgaande kennis nodig om deel te nemen.

Aanmelden kan via het onderstaande formulier:

 

Meer weten?