Over het Webinar

De financiële functie is en blijft in beweging. We willen weg van het oude stempel van 'order taker', 'bean counter' of 'gate keeper'. Wij zijn inmiddels - of groeien naar - Business Partner en zijn hard op weg om ons van 'order taker' te ontwikkelen naar een heuse 'value creator'.

Om de wendbaarheid van de organisatie te vergroten is het van belang om vooruit te kijken. Forecasting is hiervoor het juiste instrument. Forecasting is niet nieuw, maar doen we het op de juiste manier? In de praktijk zien we dat veel organisaties worstelen met dit complexe instrument.

Er bestaan veel misverstanden over wat dit instrument is, hoe het moet/kan worden gebruikt en wat de meerwaarde er van is. Doe je forecasting niet goed, of kijk je niet naar de juiste drivers, dan is de forecast al snel niet betrouwbaar en kijken we naar een fabel.

In dit Webinar helpen we je op weg om van de forecast een parabel te maken.

Het resultaat na het Webinar

Inzicht in de verschillende typen en fases van forecasting. In het Webinar ervaar je het verschil tussen de verschillende typen en ben je in staat te beoordelen of het huidige forecastmodel nog verder kan worden aangescherpt. Je krijgt een beeld van hoe je vanuit drivers en kpi’s een echt data gedreven forecastmodel opzet.

Programma

  • Wat is forecasting (en wat is het niet)
  • Welke vormen van forecasting zijn er?
  • De Forecasting Game; In en spelvariant laten we je ervaren
  • Welke misverstanden cq problemen zien we in de praktijk?
  • Hoe dan wel?

Voor wie is dit interessant?

Dit webinar is interessant voor financials die stuurinformatie verder willen verbeteren, die de organisatie vooruit willen helpen. Juist voor professionals, managers en directeuren die zichzelf willen ontwikkelen en het gevoel hebben dat de huidige management informatie nog te weinig vooruitkijkt.

Benodigde kennis

Een financiële achtergrond en betrokkenheid bij business gerichte rapportages en analyses.

 

Meer weten?