Over de Masterclass
Steeds meer organisaties introduceren agile werken (Scrum, Lean, Devops). Agile staat voor wendbaarheid; snel kunnen inspelen op veranderende omstandigheden. Agile is al lang niet meer alleen van toepassing op IT afdelingen en projecten. Agile is een andere manier van werken, organiseren en sturen/beslissen. Dit heeft impact op het financieel beheersen van de organisatie; dat is het thema van deze masterclass.
Agile Controlling gaat over de manier waarop controlling de agile organisatie kan ondersteunen, Controlling Agile gaat over hoe controlling zelf meer agile kan werken.

Resultaat na de Masterclass

Na deze masterclass heb je zicht op wat agile is en wat het op hoofdlijnen betekent voor de organisatie en de financiële functie. Je hebt inzicht in het verschil tussen een agile, een wendbare en een traditionele organisatie en op welke wijze de financiële functie deze verschillende organisaties kan ondersteunen. Daarnaast heb je een goed inzicht in hoe de financiële functie zelf ook anders kan werken en met (minder zekere) veranderingen om kan gaan. 

Programma

Agile controlling:

  • Waarom agile
  • Impact agile op planning en control
  • Agile werken binnen de P&C operatie
  • Run vs change

Controlling agile

  • De wendbare organisatie
  • Controlling de agile organisatie
  • Fixed budget, moving scope
  • Rapporteren op klantwaarde
  • Forecasting en de relatie met agile werken

Trainers

Vincent Verloop is een Senior Agile Coach en Consultant die bij zowel grote als kleine organisatie lean en agile werkmethodieken introduceert en implementeert.

Wim Verheij vertaalt innovaties naar het financiële domein, verzorgt vanuit deze inzichten masterclasses en inspiratiesessies en vertaalt die naar concrete oplossingen

Voor wie is dit interessant

Voornamelijk voor financieel managers, managers planning & control, financieel directeuren en CFO’s

Benodigde kennis

Geen specifieke voorkennis nodig

Details

Agium
Delftechpark 15,
2628 XJ Delft

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door een e-mail te sturen aan t.sonneveld@agium.nl. Als je je aanmeldt en niet aanwezig bent en je ook niet tijdig hebt afgemeld, worden de gemaakte administratie- en cateringkosten á € 75,- per persoon in rekening gebracht.

Aanmelden kan via het onderstaande formulier:

 

Interesse in een sessie op locatie?