Maaike is goed georganiseerd en gestructureerd in haar aanpak van zaken. Zij bereidt zich goed voor op wat er moet gebeuren, leest zich goed in en praat met de mensen in haar opdrachtomgeving om haar bevindingen te toetsen en eventuele knelpunten boven water te krijgen. In de uitvoering van het werk speelt zij goed in op de behoeften van de organisatie, stemt zij de voortgang af, bewaart het overzicht en heeft zij aandacht voor details.

Daarbij is een van haar sterke skills scenarioplanning. waardoor er niet veel is dat aan haar aandacht ontsnapt. Bovendien doorziet zij snel de lijnen binnen een organisatie. Mensen ervaren Maaike als vlot communicatief en prettig in de samenwerking. Zij is pas tevreden als haar opdracht naar behoren is uitgevoerd en een probleemloze overdracht helder en gewaarborgd is.

In gesprek met Maaike Hooijmans, Senior Finance Professional.

Welke vraag zou jij - aan een Agium’er stellen - als je zelf geen Agium’er was?

Wat maakt het dat je met zoveel enthousiasme en plezier bij Agium werkt? Wat is de kracht van Agium?

Binnen Agium staat het ontdekken, maar vooral inzetten, van je talent centraal. Mag ik jou vragen hoe jij jouw talent managet?

Dat doe ik door allereerst bewust te zijn van mijn talent. Door af en toe stil te staan wanneer ik mijn talent gebruik of moet gebruiken. Vaak gebruik je je talent zonder dat je het doorhebt. Door hierbij stil te staan, herken ik het sneller en kan ik het beter inzetten op andere momenten. En de maand februari stond ook in het teken van het ontdekken van ieder zijn persoonlijke talent, dit heeft hier ook zeker een toegevoegde waarde in geleverd. Mijn talentwoord is Helderheid.

Waar haal jij inspiratie vandaan?

Ik haal inspiratie uit een enthousiaste omgeving, waar ruimte is voor veranderingen, creativiteit, nieuwe inzichten opdoen en mezelf kunnen ontwikkelen.

En hoe doe je dat privé?

Privé word ik vooral geïnspireerd door het samenzijn met vrienden/familie, lekker sporten, reizen, koken voor mensen, nieuwe recepten ontwikkelen en de zon!

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

Mijn werkdag is heel wisselend, wat ik overigens erg prettig vind. Dagen kunnen wel eens compleet anders lopen en dat vind ik juist leuk. Mijn werkdagen kunnen bestaan uit veel overleggen en een andere keer heb ik bijvoorbeeld meer tijd om te kunnen analyseren, adviseren en na te denken over verbeteringen.

Afhankelijk van de overleggen, plan ik het overige werk eromheen, waarbij ik oog hou voor de deadlines. De dynamiek hiertussen vind ik erg prettig. Ik vind het fijn om tussendoor met mensen af te stemmen en na te denken over verbeteringen/veranderingen.

Wat zijn je drijfveren hierin?

Door ruimte te hebben om helderheid te creëren en ruimte te zien voor verbeteringen. Ik krijg energie van werkzaamheden ontwikkelen/opzetten die bijdragen aan verbetering, waar de organisatie baat bij heeft. Met als gevolg voldane opdrachtgevers.
Maaike Hooijmans
Wat zijn de belangrijkste factoren hierin?

De ruimte hebben, dus niet vast omkaderd zijn. Ik profileer het beste in een omgeving waar ik de ruimte heb om zelf mijn eigen werkzaamheden in te kunnen plannen.

Op welke resultaten mik je?

Verbeteringen binnen een organisatie en/of processen creëren. Helderheid en duidelijkheid creëren en vereenvoudigen van processen.

Verschillen deze met toen je - inmiddels bijna zeven jaar geleden - begon?

Toen ik begon bij Agium was ik meer mee bezig om de werkzaamheden uit te voeren, zoals prognoses en budgetten. In de tussentijd heb ik mezelf kunnen ontwikkelen en kijk ik nu bijvoorbeeld verder naar wat ik een organisatie extra kan bieden, ik kijk naar het grotere geheel.

Hoe zie jij Agium als organisatie?

Ik zie Agium als organisatie die vooruitstrevend is, altijd op zoek is naar verandering waarbij kwaliteit, de mensen en het respect voor elkaar voorop staat. Agium werkt vanuit eigen kracht en is hierin ook uniek.

Waar staat Agium in 2020?

In de afgelopen jaren is Agium fors gegroeid, wat ook op de achtergrond - o.a. middels systemen - veel verandering met zich meebrengt. In 2020 heeft Agium een aantal stabiele jaren gedraaid, wat bijdraagt aan een prettige basis. Agium zorgt nog steeds voor veranderingen, maar met een stabiele basis, wat rust creëert.

Hierdoor zal Agium nog meer en beter kunnen schakelen en aanvoelen wat voor de medewerker, opdrachtgever en Agium belangrijk is. Ook zal Agium op een bredere markt inzetbaar zijn. Agium zal met haar unieke kracht het bij elkaar brengen van deze drie partijen nog verder/breder kunnen ontwikkelen. Ook in 2020 en de komende jaren zal Agium mooie bedrijven aan zich binden, de medewerkers zijn tevreden en hebben nog meer ontwikkelingsmogelijkheden.

Hoe zou je het Agium DNA omschrijven?

Medewerkers die met enthousiasme en plezier naar hun werk gaan. Mijn collega’s willen zich graag ontwikkelen en net dat stapje extra zetten vanuit hun eigen drive. Het continu op zoek zijn naar verbeteringen en mogelijkheden is ook Agium eigen, waardoor mijn collega’s onderscheidend zijn.

Mij valt het op dat mijn collega’s bij Agium enthousiast, gezellig, open, sportief, vol humor zijn, verandering willen en graag bijdragen aan het verbeteren van organisaties.

Wat is tot nu toe het grootste probleem waar je tegenaan bent gelopen?

Het kan wel eens zijn dat organisaties nog niet klaar zijn voor de veranderingen die jij ziet die nodig zijn. Door afstemming met de opdrachtgever te hebben, maak je het bespreekbaar en het kan zijn dat de veranderingen nu niet worden opgepakt, maar wel worden meegenomen in een later stadium.

Wat levert het op voor je vak? En voor Agium?

Vernieuwingen en verbeteringen. Voor Agium betekent dit dat je tevreden opdrachtgevers hebt, die wat extra’s krijgen buiten de standaard werkzaamheden. Indien personeel benodigd is, nemen diezelfde opdrachtgevers sneller contact op met Agium.

Daarnaast kijk ik waar een organisatie behoefte aan heeft en waar Agium mogelijk nog ondersteuning kan bieden op andere fronten.

Wat heeft Agium jou te bieden?

Mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen. Te luisteren en in te zien wie ik ben en mezelf hierin te kunnen ontwikkelen. Agium biedt mij interessante opdrachten bij mooie opdrachtgevers. Hierbij is altijd afstemming en steun op verschillende gebieden vanuit kantoor, denk hierbij aan de Accountmanager en de Ambitie Manager, zodat je op verschillende gebieden gehoord kan worden en het gevoel hebt dat je het met een team doet. Iedereen wordt gewaardeerd op zijn/haar kracht!

Waar ben je trots op als werknemer van Agium?

De groei die Agium heeft doorgemaakt in een relatieve korte periode, waarbij de kracht van Agium niet verloren is gegaan, maar juist alleen maar sterker is geworden!

De prettige sfeer die er heerst en het fijne gevoel dat er is. De enthousiasme, humor en er met allen voor willen gaan. Het continu op zoek zijn naar ontwikkelingen en vernieuwingen/verbeteringen. Ik ben ook trots op de kwaliteit die Agium levert, niet half werk willen leveren…

Wat vind je van de opleidings- en groeimogelijkheden?

Daar ben ik zeer tevreden over. Er worden diverse opleidings- en groeimogelijkheden aangeboden, waarbij continu wordt bekeken waar behoefte aan is, zodat deze aansluiten bij de wensen van de medewerkers.

Maaike, jij hebt er nu mooi aantal jaren op zitten bij verschillende opdrachtgevers. Waarin is Agium onderscheidend?

Agium kijkt oprecht naar de medewerkers en is ook daadwerkelijk geïnteresseerd in de medewerkers. Agium verbetert continue en is altijd op zoek naar veranderingen. Hierbij wordt goed gekeken naar de trends en wordt er goed gevolgd wat er speelt in de markt.

Welke collega van je zie je graag in een volgende rubriek? En welke vraag moet er zeker gesteld worden?

Cissy Zandvliet, en de vraag die je zeker moet stellen is: Wat maakt het dat je met zoveel enthousiasme en plezier bij Agium werkt? Wat is de kracht van Agium?

Nu geen nieuw avontuur voor jou?

Meld je aan voor een job alert en wij houden je op de hoogte wanneer er relevante avonturen voor jou zijn.